C/ Costa i Cuxart, 5 - 08031 BARCELONA - Tel. 93 340 16 16 - email: mimir@lafontdemimir.cat

jueves, 17 de noviembre de 2011

BON COP DE FALÇ !


 També em toca avui parlar de l’ última novel·la guanyadora del premi Nestor Luján de Novel·la Histórica, “BON COP DE FALÇ”, dels escriptors Ramón Gasch i Andreu González, publicat per l’ editorial Columna.

 I dic que em toca parlar, per que un dels seus autors s’ ha posat en contacte amb mi per fer-me arribar un enllaç on poder llegir els primers capítols de la novel·la, i això em suposa un doble honor. Per una banda s’ ha llegit el meu acabat d' estrenar bloc i no content amb això,  l’ hi ha donat prou importància com per posar-se en contacte amb mi !!! Per altre banda, em dona l’ oportunitat de anar dient que “conec” l’ autor, que tinc el seu mail i ens intercanviem correus, i això si que no te preu.

 Però a banda del fet anecdótic i tenint en compte que encara no l’ he llegit, reconec que és un dels títols nous que més m’ ha cridat l’ atenció els últims dies. I això no ho dic per si l’ autor torna a llegir el bloc, no, que no som tan íntims!!! Pot ser per que sempre m’ ha agradat la novel·la històrica, pot ser per que a sobre parla de la nostra historia i d’ uns fets que mai havia llegit com a novel·la o potser perque amb els temps que corren entren ganes de sortir al carrer amb aquest crit, però el cert es que aquest es un dels llibres que tinc a la llista de properes lectures.

 Aquí us deixo la ressenya i sobre tot, l’ enllaç amb els primers capitols!!!

“El 1640 les terres catalanes viuen de ple els abusos del rei de Castella per la seva guerra contra la corona francesa. Per ordre d’ un oficial cuirasser castellà, el mas de can Martí allotja uns soldats, un fet que desencadena una sèrie d’ esdeveniments funestos. En defensa pròpia, el jove hereu, en Joan Martí, mata dos cuirassers que han provocat la mort de la seva promesa, la Maria. Mentre el jove es veu forçat a ocultar-se, els militars calen foc a la masia i maltracten la seva família. Poc després, esclata la Guerra dels Segadors, amb l’ aliança francocatalana contra Felip IV.

Obligat a fugir a Barcelona, en Joan hi crea una milícia que arriba a ser respectada per les seves accions arriscades fora de la ciutat, com el sagnant setge castellà de Cambrils, fins al punt que el braç militar de la Generalitat reclama la seva ajuda per contribuir a la defensa de la capital catalana en l’ imminent atac de l’ exercit enemic. Però al jove sobretot el mou el desig de venjança contra l’ oficial que ha pertorbat la pau del seu mas.”

Enllaços d’ interès:

Primers capitols:

Adreu González:
twitter.com/andreu_gonzalez

Ramon Gasch

No hay comentarios:

Publicar un comentario