C/ Costa i Cuxart, 5 - 08031 BARCELONA - Tel. 93 340 16 16 - email: mimir@lafontdemimir.cat

viernes, 14 de marzo de 2014

EL COMERÇ I LES ESCOLES


 
 
L’ altra activitat amb què hem començat aquest any a col·laborar es EL COMERÇ I LES ESCOLES. Es tracta d’ un projecte de l’ Ajuntament de Barcelona que es proposa apropar els escolars als comerços (d’ aquí un nom tan escaient, és clar).

L’ activitat consisteix a rebre la visita d’ alguna escola i aquí els expliquem què és una llibreria, com treballem i per acabar els oferim un petit taller.

En aquest sentit el primer que fem és explicar-los què vol dir el nom de la llibreria, d’ on ve i perquè vam decidir-nos per aquest nom. Aquesta part és una de les que més els agrada, per què és com explicar-los un conte, un llegenda... i el més divertit es veure les seves cares quan els expliques que l’ Odin es va haver de treure un ull per beure de la font... i els hi fa gràcia quan se n’ adonen què és veritat que a les pel·lícules de Thor, l’ Odin surt amb un pegat a l’ ull!!

Després els expliquem per què ens agrada treballar en una llibreria i per què pensem que és important llegir. Els preguntem quin és l’ últim llibre que han llegit i finalment parlem una mica de llibres, els ensenyem una selecció de llibres per la seva edat i els deixem xafardejar per la llibreria.

És molt maco veure com els agraden els llibres i llegir, a l’ hora que és una mica trist veure com, a mesura que els alumnes són més grans, aquesta il·lusió es va diluint i van perdent l’ interès!!!

Per acabar la visita els oferim (o els fem fer, millor dit) un taller relacionat amb l’ escriptura. Aquí és on entra en joc la Isabel (al menys fins que no ha causat baixa), que és l’ encarregada de preparar-ho. Primer els explica el procés de fer un llibre, des que l’ autor té la idea fins que es publica i es ven a les llibreries i després els fem treballar una mica!!

Per els més petits, separem els alumnes en grups, seleccionem un petit conte i repartim un tros de conte per a cada grup. Ells han de llegir el seu tros i il·lustrar-ho, de manera que quan ho ajunten tot es poden emportar un conte il·lustrat per ells per a la seva classe. Els nois són molt aplicats i de seguida es posen a dibuixar. Això si, tenen una mica de pressa per què saben que quan acabin podran mirar els llibres i això els encanta!!!

Per els més grandets el taller és més creatiu. Els entreguem una part d’ una història a cada grup i fent servir diferents tècniques d’ inspiració (paraules concretes que han de fer servir, fotografies, etc.) hi han d’ anar completant la història entre tots.

L’ experiència es molt gratificant i divertida, tant que espero repetir l’ any vinent i espero que més escoles s’ apuntin. Pel que em comenten alguns professors, tant ells com els nens s’ho passen molt bé i això encara ens satisfà més!!

Fins ara ens han visitat de l’escola Sagrada Família Urgell, de l’ Institut Pau Claris, i de l’escola Amor de Dios.
 
 
 
 
 
 
 

Des d’ aquí vull agrair a l’ Ajuntament per aquest projecte i a l’ empresa Tasca per haver-nos donat l’ oportunitat de participar-hi. També a les escoles que han triat aquesta llibreria per fer la visita. I sobretot als alumnes que tan bé s’ han portat i tantes estones divertides m’ han fet passar (sobretot quan et fan preguntes del tipus: tu t’has llegit tots aquests llibres? o, els has escrit tots tu? O, per què els víkings pensaven que la Terra era un arbre? Què ja em direu què contestes això!!)

El que deia, que espero repetir un altre any i que s’ apuntin moltes més escoles!! Ha estat un veritable plaer!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario