C/ Costa i Cuxart, 5 - 08031 BARCELONA - Tel. 93 340 16 16 - email: mimir@lafontdemimir.cat

lunes, 25 de febrero de 2013

SHERLOCK HOLMES I LA CONSPIRACIÓ DE BARCELONA

Sherlock Holmes visita, d'incògnit i sota una identitat falsa, la ciutat de Barcelona quan aquesta era anomenada "la ciutat de les bombes", a finals del segle XIX. Òbviament, tractant-se de Mr. Holmes, no ha vingut a passar unes vacances...

Trobo que està molt ben ambientada, tant per els dibuixos, que em semblen d'una gran qualitat, com per el guió. Un bon tàndem, el format per els senyors Colomino i Palomé.

M'ha agradat molt la cronologia històrica de l'interior de la portada i la manera de conjugar els fets reals amb la ficció. Tot plegat, pren un aspecte d'ucronia.

La qualifico de didàctica perquè, tot i que la ficció obliga, ens remet a diversos esdeveniments que van tenir lloc, en el temps i en l'espai, al voltant de la malauradament famosa "bomba del Liceu", fet que va trasbalsar la societat de l'època. L'anarquisme, el moviment obrer, el poder de la burgesia... són temes "tocats" pel pinzell i la ploma dels autors.

La trobo curiosa i recomanable. A veure si aviat en publiquen una altra!

Ah! I el pròleg és de Don Hobbs, membre de The Baker Street Irregulars de Nova York, així com d'altres societats sherlockianes. Tot un expert en la materia!
 
Josefina Catalán Cerdá

No hay comentarios:

Publicar un comentario