C/ Costa i Cuxart, 5 - 08031 BARCELONA - Tel. 93 340 16 16 - email: mimir@lafontdemimir.cat

miércoles, 30 de mayo de 2012

TRILOGIA VICTORIANAPoc abans de Sant Jordi em va arribar a la llibreria un llibre anomenat EL MAPA DEL CIELO (Félix J. Palma – PLAZA & JANES) que de seguida em va cridar l’ atenció, així que vaig decidir que seria el següent que llegiria, però resulta que era la segona part d’ una trilogia LA TRILOGIA VICTORIANA, i vaig haver de buscar la primera part, per fer les coses com cal... si un promet, l’ altre no té per què ser diferent.

I així es com vaig començar a llegir el primer de la trilogia, EL MAPA DEL TIEMPO (Félix J. Palma – ALGAIDA). En aquest llibre s’ ens transporta a l’ època victoriana, a un moment on els invents fan somiar als homes que la ciència pot aconseguir allò que sembla impossible, com els viatges en el temps, que ja l’ H.G. Wells havia descrit en la seva novel·la La Màquina del Temps. D’ aquesta manera fa la seva aparició l’ empresa Viatges en el Temps Murray, que permet als homes del segle XIX viatjar fins l’ any 2000 i ser testimonis de la guerra que lliuren els humans contra les màquines.

I en aquest marc és on l’ autor ens presenta una sèrie d’ histories al voltant dels viatges temporals. L’ historia d’ amor d’ una noia que viatja a l’ any 2000 i viu un romanç amb un home del futur. Un jove que viatja al passat per deslliurar la seva estimada de ser assassinada pel Jack l’ esbudellador (serà cosa meva, però en català fa com menys por, no?) o l’ aventura que patirà el propi H.G. Wells quan un viatger del temps arribi a la seva època amb l’ intenció d’ assassinar-lo i prendre-l’hi l’ autoria de la seva obra, obligant-lo a emprendre una fugida desesperada a traves dels segles... En fi una historia que ret homenatge als començaments de la ciència ficció.

La veritat es que el llibre no va ser res del que m’ esperava, i si hagués sabut abans com era, pot ser que no l’ hagués llegit... però les histories en si mateixes, o la forma en que ens les serveix... o pot ser per que tens ganes de saber com els personatges se surten de les histories en que es veuen abocats... o encarà més, el desig de saber com l’ autor aconseguirà deslligar tot el que ha anat lligant... el cert és que el llibre m’ ha tingut ben enganxat!!!

I tot i que ha hagut parts que s'em van fer una mica denses (la part epistolar s’ em va fer molt dura), la sensació final ha estat la de haver llegit una molt bona historia. Vaig acabar el llibre amb un somriure de satisfacció (literal, i si no fos per que ja no fumo, hauria sigut un bon moment per fer-ho!!!)

Dit això no cal dir que en breu començaré EL MAPA DEL CIELO, que gira al voltant d’ una altre obra d’ H.G. Wells, La Guerra dels mons. En aquest cas una dona demana els seu pretendent que, si vol casar-se amb ella, reprodueixi l’ invasió marciana descrita per Wells. Per al jove milionari no hi ha res d’ impossible, així que aquest cop, els marcians envairan la terra, ara per amor... però que succeeix quan els somnis es converteixen en malsons? Hem de deixar de somiar? Comte amb el que desitgem... per que pot esdevenir realitat!!


Espero poder fer-ho aviat i que continuï el nivell de satisfacció. I a veure amb quin tercer mapa ens sorprèn l’ autor!!!


Enllaços d' interès: www.elmapadelcielo.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario