C/ Costa i Cuxart, 5 - 08031 BARCELONA - Tel. 93 340 16 16 - email: mimir@lafontdemimir.cat

lunes, 14 de mayo de 2012

LOS POETAS DEL ARTICO


Com us havia dit amb anterioritat, el passat dia de Sant Jordi vam tindre a la llibreria al Francesc Bailón signant el seu primer llibre, LOS POETAS DEL ÁRTICO”. Aquest és el primer llibre escrit per un antropòleg espanyol sobre la cultura inuit i el primer a nivell internacional que reconstrueix la historia dels Inughuit, un poble que fins l’ arribada de la primera expedició britànica, allà cap el 1818, pensaven que eren els únics habitants de la Terra.  Casi 200 anys després el Francesc viatja fins aquesta regió i conviu amb els caçadors del gel.

El llibre ens relata detalladament la historia de les dues expedicions i, entre mig, la historia de Groenlàndia, a punt d’ aconseguir la independència de Dinamarca, i essent un dels pobles més afectats pel canvi climàtic i l’ escalfament global. Amb una gran quantitat d’ imatges ens fa arribar un relat inoblidable de la vida dels inuit.

I vam aprofitar per demanar-li que ens fes una petita xerrada per als més petits. I així el 5 de maig va passar-se per aquí i ens va fer cinc cèntims del que son i cóm viuen els inuit, ens va passar un munt de fotografies, vam aprendre moltes curiositats envers el mon a l’ àrtic, com que allà dalt no hi ha pingüins, com solucionen el problema de no tenir clavegueram, o que els ossos polars no son blancs!!!

També vam poder tocar instruments i peces de roba que fan servir els inuit a la seva vida diària, així com sentir alguns contes i llegendes seves i vam aprendre algunes paraules en la seva llengua, com Anana i Atata (mare i pare) i moltes altres. Per acabar, el Francesc ens va ensenyar un munt de jocs amb els que s’ entretenen els nens inuit. Total, que vam aprendre moltes coses i ens ho vam passar d’ allò més bé!!!

L’ únic de dolent va ser que, suposo que per una mala publicitat (mea culpa), no vam aconseguir atreure gaire públic. Una llàstima per que de debó que va resultar molt interessant i els nens i pares vam gaudir força. Ens comprometem a repetir-ho, per que no es donen gaires oportunitats de poder escoltar aquestes coses d’ algú que ho ha viscut en primera persona, ja que el Francesc ha realitzat 14 expedicions a l’ Àrtic !!
 


Esperem no trigar gaire en tornar a tenir al Francesc per aquí i que tingui molt d’ èxit amb el seu llibre!!!

TAKUSS !!!
(adéu)



Links d’ interès:

No hay comentarios:

Publicar un comentario