C/ Costa i Cuxart, 5 - 08031 BARCELONA - Tel. 93 340 16 16 - email: mimir@lafontdemimir.cat

jueves, 23 de febrero de 2012

MÉS NOVETATS !!!


Comença a notar-se a la llibreria que s’ apropa el Sant Jordi, i no tant per l’ olor a roses del ambient com per la quantitat de novetats que van arribant!!!

I títols prou interessants com MEMÒRIES D’ UNS ULLS PINTATS (Empúries), de la que tothom parla com el llibre que arrasarà per Sant Jordi. I es que només saber qui es el seu autor, en LLUÍS LLACH, ja veiem que només amb els seus incondicionals ja en tindrà prou !!!

Tot i així les crítiques parlen d’ una bona novel·la que agradarà més enllà de la seva autoria.

L’ historia ens situa a l’ època de la República, on quatre amics, dos nois i dues noies, descobreixen un horitzó de possibilitats i esperances que es trunquen amb la Guerra Civil i la posterior repressió, fets que marquen a tots quatre i les seves famílies, i de manera especialment tràgica la relació d’ amor i amistat entre els dos nois. Un d’ ells es l’ encarregat de narrar la seva experiència, ja vell, a un director de cinema que busca argument per fer una pel·lícula històrica.

També en català, la nova novel·la de l’ Empar Moliner, LA COL·LABORADORA (Columna), la protagonista de la qual es una “negra” literària que es dedica a escriure “llibres pràctics” de tota mena: de creixement personal, de saber estar, de frases cèlebres, de receptes de cuina... Una dona abandonada i amb una filla que s’ afronta al seu primer cap de setmana de custòdia compartida.

I una altre novetat en català, LA DONA QUE ES VA PERDRE (Empúries), de la mà de Marina Espasa. Una novel·la de ficció contemporània que explora els límits de la realitat i la versemblança. L’ Alicia, una arquitecte sense ànims coneix un tímid topògraf que li roba el cor. Però els seus socis sospiten que el topògraf es un espia d’ un altre mon que ha vingut a cartografiar el nostre. Quan aquell fuig, l’ Alicia decideix seguir-lo i descobrir que s’ amaga sota els carrers de la ciutat... Contemporània, es possible... de ficció, segur que si!!!

Un altre novetat que ens ha arribat es EL ABUELO QUE SALTÓ POR LA VENTANA Y SE LARGO (Salamandra), en català L’ AVI DE 100 ANYS QUE ES VA ESCAPAR PER LA FINESTRA (La Campana), de Jonas Jonasson (autor suec que salta a la fama sense escriure novel·la negra... això també es novetat).

El protagonista d’ aquesta historia es l’ Allan Karlsson, un avi que just abans de la celebració del seu centèsim aniversari fuig de la llar d’ avis on viu (per la finestra, es clar) cap a l’ estació d’ autobusos, on un jove li demana vigilar la seva maleta... plena de diners de dubtosa procedència. L’ Allan s’ escapa amb la maleta i s’ enreda en una nova aventura que posa tot el país potes en l’ aire. I es que l’ Allan no es un personatge comú, si no que es tracte de tot un Forrest Gump (sense córrer tant) que al llarg dels seus cent anys a tingut tota mena d’ experiències, des de trobades insòlites amb Franco, Stalin o Churchill, activitats de risc com a ser agent de la CIA o ajudar a crear la bomba atòmica. Tot un personatge sense perjudicis, amb molt sentit comú, que no està disposat a renunciar al plaer de viure.

I es clar, no podem oblidar-nos de parlar de l’ últim guardonat amb el Premi Nadal, EL TEMBLOR DEL HÉROE (Destino), d’ Álvaro Pombo. Una novel·la sobre l’ engany, la manipulació i la insensibilitat en front la fragilitat i el dolor aliens.

Tracta d’ en Roman, un professor d’ universitat jubilat que troba a faltar els dies en que feia despertar els seus alumnes l’ amor per el saber ajudant-los a assolir una vida més noble. De dos antics alumnes, metges amb els que encarà te tractes i amb els que ha establert complicades relacions intel·lectuals i sentimentals. I d’ un jove periodista a qui permet entrar en la seva vida i que el passat torturat del qual atraparà en una situació on es incapaç de comprometre’s amb el drama al que assisteix.

Amb el ritme que portem ben aviat haurem de tornar a parlar de les moltes novetats que aniran arribant... fins a les hores provarem de llegir algun d’ aquets llibres que tenen molta bona pinta!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario