C/ Costa i Cuxart, 5 - 08031 BARCELONA - Tel. 93 340 16 16 - email: mimir@lafontdemimir.cat

lunes, 13 de febrero de 2012

BCN NEGRA 2012 (i 2)


Com ja s’ ha clausurat la BCNegra és just que, en el compliment del meu deure i tenint en compte que no tindré cap coartada, faci una última entrada que hi faci referència.

Com les novetats en novel·la negra han estat moltes, us presentaré alguns dels títols nous de autors ja clàssics, com la nova de l’ Anne Perry, UNA PÉRDIDA RAZONABLE, Donna Leon i LA PALABRA SE HIZO CARNE o Henry Mankell amb UN ANGEL IMPURO. I també les novetats dels autors escandinaus com EL REDENTOR, de Jo Nesbo, EL MENSAJE QUE LLEGO EN UNA BOTELLA de Adler-Olsen o la última de Mari Jungsetdt, UN INQUIETANTE AMANECER.

I faré menció especial d’ algunes novetats que m’ han cridat més l’ atenció.

Per començar parlaré de l’ última novel·la de Petros Márkaris, CON EL AGUA AL CUELLO (Alfaguara), que ,encara que no és estrictament una novetat (és d’ octubre de 2011), està d’ actualitat per que l’ autor va ser guardonat amb el Premi Pepe Carvalho d’ aquest any i per que en la seva novel·la aborda el tema de la desoladora situació que travessa Grècia a partir d’ un nou cas del comissari Kostas Jaritos, que haurà de resoldre l’ assassinat d’ un antic director de banc, coincidint amb una campanya anònima que anima als ciutadans a boicotejar les entitats financeres i no pagar els seus deutes i hipoteques, mentre el cap de la Brigada Antiterrorista creu que l’ assassinat es obra de terroristes.Per altra banda GENTE LETAL, de John Locke (Ediciones B) que arriba amb la referència de ser el primer autor independent que aconsegueix vendre més d’ un milió d’ ebooks a Amazon (i això deu ser molt important, per que ho han imprès directament a la portada i no a la típica banda que posen per fer publicitat i que tant poc aporta i tant molesta... perdoneu per aquest petit moment de reflexió, però ho havia de dir!!!). Els thrillers de John Locke son protagonitzats per Donovan Creed, un ex agent de la CIA i assassí a temps parcial i que, en aquesta primera entrega, es veu immers en un conflicte d’ interessos amb un conegut mafiós i acaba trobant una sèrie de peculiars personatges inclosos un gegant i uns nans que volen conquerir el mon... Segons els seus seguidors, les novel·les d’ aquest autor son hilarants i addictives. 


Finalment, LA BRISCA DE CINCO (Destino), de Marco Malvaldi, “la revancha de los jubilados. Una novela de detectives a la italiana”. Amb aquesta presentació era normal que em cridés l’ atenció, no? Aquesta novel·la te com a protagonistes uns personatges força peculiars: d’ una banda el jove Massimo, propietari del Bar Lume i quatre vellets, parroquians del mateix, que l’ assessoren en les seves indagacions. En aquesta primera entrega (ha de ser una trilogia) el Massimo i els seus ajudants han d’ investigar l’ aparició del cadàver d’ una jove al contenidor d’ un aparcament. Aparentment es tracta d’ un assumpte de drogues i sexe.

Aquest segurament caurà després del de Gente Letal... i així, poc a poc, anirem arreglant allò de la meva ignorància en novel·la negra!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario