C/ Costa i Cuxart, 5 - 08031 BARCELONA - Tel. 93 340 16 16 - email: mimir@lafontdemimir.cat

martes, 31 de enero de 2012

BCN NEGRA 2012


Com us vaig comentar dedicarem una entrada nova a les novetats de novel·la negra, arran de la arribada de una nova edició de la BCN NEGRA 2012 (Trobada de Novel·la Negra de Barcelona), del 2 al 11 de febrer.

De totes maneres començo l’ entrada amb el reconeixement de la meva ignorància en la temàtica i reconeixen també la dificultat de fer una referència exhaustiva de totes les novetats que es presenten aquets dies. Així dons intentaré presentar-vos algunes d’ aquestes novetats que han estat publicades als últims mesos o ho faran en breu. Bé, que farem el que podrem!!

Per fer-ho d’ alguna manera provaré de seguir un ordre similar al programa de la BCN NEGRA d’ aquest any. I per això començarem parlant de les novetats d’ autors catalans, com Marta Banús, amb EL SAFAREIG DELS MORTS (Columna Ed.), on el detectiu Ruscalleda (res a veure amb el mon de la cuina) ha d’ investigar l’ assassinat de la majordoma del mossèn de la Colònia de Can Bartet, una tafanera malintencionada que havia descobert i esbombat secrets inconfessables de molts dels seus veïns. Un mon ple de xafarderies i de relacions viciades. 

Per altre banda, L' ESCALA DEL DOLOR, una nova aventura de l’ inspector de policia andorrà Andreu Boix, que haurà de resoldre l’ assassinat d’ un duaner a mans d’ un franctirador just abans de la visita del Co príncep Nicolas Sarkozy i la seva esposa Carla Bruni, coincidint amb la Setmana de l’ Isard, on molts andorrans pugen a les muntanyes amb els seus rifles, i esperant que aquesta mort no tingui res a veure amb unes cartes que es reben a l’ ambaixada amenaçant directament al Co príncep.

I en Jordi de Manuel tracta els conflictes de l’ immigració i les noves màfies en  el context de la Barcelona actual a la seva novel·la LA MORT DEL CORREDOR DE FONS (Edicions 62), on reconstrueix la vida d’ un jove immigrant marroquí, des de la seva sortida d’  Àfrica i arribada a Catalunya on està a punt d’ aconseguir el seu somni de triomfar com atleta.

Altres novel·les ambientades a Barcelona son L’ ESTIU DE LES JOGUINES MORTES (Rosa del Vents / Grijalbo), de Toni Hill, NATURA QUASI MORTA (Edicions 62/Alfaguara), de Carme Riera, o la tercera novel·la de Carlos Zanón, NO LLAMES A CASA (RBA) i que serà pròximament portada al cinema. En aquesta novel·la tres joves donen amb la feina que els ha de treure de la misèria i la vida als carrers: esperar al voltant de les cases de cites i apuntar les matricules de les parelles que hi acudeixen per després fer-hi chantatge. Com no podia ser d’ una altre manera un dia trien la parella equivocada...

I fins aquí la primera part d’ aquesta laboriosa entrada... En la propera us parlaré de les novetats dels autors escandinaus, que encara estan de moda i de les noves novel·les més mediterrànias d’ autors italians i grecs, com Petros Markaris, que enguany serà guardonat amb el VII premi PEPE CARVALHO.

Us deixo un enllaç on podreu trobar tot el programa de la BCN NEGRA d’ aquest any, que us recordo comença el molt proper dia 2 de febrer. Si us agrada el gènere i teniu ocasió no dubteu a apropar-vos, diuen que es molt interessant !!!
No hay comentarios:

Publicar un comentario