C/ Costa i Cuxart, 5 - 08031 BARCELONA - Tel. 93 340 16 16 - email: mimir@lafontdemimir.cat

jueves, 9 de abril de 2020

#Santjordietstu


Aquest és un comunicat comú amb altres llibreries, que respon a la necessitat d’exposar el nostre funcionament durant el 23 d’abril, diada de Sant Jordi.

#Santjordietstu

Per responsabilitat amb la comunitat i per parar la línia de contagis no exposarem a ningú i no afavorirem l'enviament de llibres.
És per això que us proposem compartir aquest compromís.
No volem ser responsables de milions de desplaçaments durant la setmana del 23 d'abril.


Donem suport al canvi de data de la diada popular més important del país, i que per participació ciutadana és de les més importants del món.
Malgrat que l'ajornament entenem que el dia de Sant Jordi és, per a tothom, el dia del llibre i que moltíssima gent voldrà regalar un llibre i una rosa en la data assenyalada.

És per això que:
Davant la situació d'emergència sanitària demanem a lectores i lectors la paciència que pertoca en moments com aquests.
Moltes llibreries estan oferint sistemes de compra avançada de manera que es poden fer encàrrecs i reserves a través de pàgines web, correus electrònics i plataformes que les agrupen.
Que aquests llibres seran lliurats després del confinament
Que la compra avançada d'aquests llibres serveix avui per resoldre alguns problemes de liquiditat.

Lamentem que:
Empreses de distribució – algunes de les quals no paguen els impostos que toquen amb el consegüent perjudici per a les arques públiques -, distribuïdores de llibres i altres tipus de societats es dediquin a fer promoció de venda i enviament de llibres en el moment en què ens trobem, en alguns casos contractant personal no especialitzat a preus irrisoris i incorrent en competència deslleial aprofitant la situació d'emergència sanitària.
Que els governs hagin estat prou valents per tancar l'activitat comercial però no prou per prohibir l'autorització d'enviament de productes no essencials.

Volem manifestar el nostre compromís amb la societat a la qual servim:
No volem ser responsables d'un país confinat en el qual durant una setmana es moguin milions de comandes a través de repartidors.
Entenem que la millor manera de servir a la comunitat, especialment durant la setmana del 23 d'abril, és no fer enviaments i posant a disposició de la ciutadania sistemes de compra avançada: webs, plataformes, xecs-regal, correus electrònics.

Volem agrair:
Als milers de lectores i lectors que durant aquests dies han estat fent compres a través d'aquests sistemes de compra avançada per entendre quina és la situació del país i quina ha estat la nostra opció des del primer moment.
El seu compromís amb els projectes que són diferents però amb una única direcció: crear comunitats fortes que facin de pol d'atracció de noves lectores i nous lectors.No hay comentarios:

Publicar un comentario